Vučić: Nema pranja novca, SNS ima čiste pare sa računa

Vesti 18. okt. 201714:09 > 14:12
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbacio je navode o "pranju para" tokom predsedničke izborne kampanje navodeći da SNS plaća sve obaveze i ima čiste pare sa računa države.

On je novinarima u Vlasotincu povodom navoda o pojedinačnim uplatama od po 40.000 dinara tokom predsedničke kampanje rekao da je SNS-u „neka žena platila 19.000 dinara“, a da drugi dobijaju milione za kampanju od tajkuna.

„SNS ima čiste pare sa računa koje dobija od države, SNS-u tajkuni nisu potrebni“, rekao je Vučić i upitao odakle se finansiraju kampanje onih čije stranke još ni ne postoje.

„Njih neće niko ni da pita, a ako ih pitate reći će da je to tortura“, dodao je Vučić.

Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Višem javnom tužilaštvu SNS zbog sumnje na pranje novca tokom izbora, a Tužilaštvo još poverava navode Agencije, piše portal BIRN.

Portal navodi da dokazi prikupljeni tokom istraživanja ukazuju na sistematične povrede zakona od strane SNS-a na ovim i prethodnim izborima i prenosi izjave građana i aktivista koji su bili uključeni u prikupljanje donacija.

Prema podacima do kojih je došao BIRN, 6.789 ljudi doniralo je tačno po 40.000 dinara SNS-u, uoči predsedničkih izbora ove godine.

Naveden je i iskaz neimenovane devojke koja je rekla da ju je pred izbore na jednom sastanku „funkcioner stranke izdvojio u stranu, dao 40.000 dinara i rekao da je novac deo velikog priloga partiji“.