Još 10 novih autobusa na ulicama Beograda

Vesti 17. okt 201713:14 > 13:20
Izvor: Beoinfo

Deset novih autobusa, koje je proizvela fabrika Ikarbus, od danas će biti na ulicama Beograda.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da je isporukom ovih 10 autobusa ispunjen plan za ovu godinu i podsetio da je gradski prevoznik u poslednje tri godine nabavio ukupno 95 vozila.

„U pitanju je poslednji deo lota od 30 vozila koja su isporučena JKP „GSP Beograd“ u poslednja dva meseca. Ovim smo ispunili plan za ovu godinu, a u poslednje tri godine JKP „GSP Beograd“ je nabavio ukupno 95 novih vozila. Ne bi trebalo zaboraviti ni 12 školskih autobusa. Sve navedeno je deo projekta koji se zove „obnova voznog parka GSP-a“, rekao je Mali, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, svi autobusi su niskopodni, sa klimom, video-nadzorom, besplatnim bežičnim internetom, a tu je i sedište za osobe sa invaliditetom.

„Pravimo plan za naše gradsko saobraćajno preduzeće za sledeću godinu i u narednih nekoliko nedelja ćemo definisati koliko autobusa bi trebalo nabaviti tokom 2018, kao i na koji način će biti implementirani u postojeći vozni park. Radimo na finansijskoj konstrukciji i očekujem da uskoro bude još povoljnih vesti za građane Beograda. Pokazali smo da i pored konsolidacije javnih finansija može da se pronađe način i izdvoji novac za 95 autobusa. Sada ima prostora i trebalo bi da budemo još agresivniji u smislu kupovine većeg broja autobusa. Sve to se naravno radi u cilju potpune obnove voznog parka JKP „GSP Beograd“, kako bi građani Beograda imali kvalitet prevoza kakav zaslužuju“,  naglasio je Mali.

On je dodao da postoji veliki broj aktivnosti koje nisu dostupne pogledu javnosti, pa je tako kupljeno 10 novih servisnih vozila da službe održavanja mogu brže, lakše i efikasnije da obavljaju svoj posao

„Nabavljena su i dva nova vatrogasna vozila za GSP, što je prvi takav slučaj posle 40 godina. Rekonstruisali smo Dispečerski centar, Centar GSP-a za upravljanje saobraćajem, pogon „Centrala“, a u toku je rekonstrukcija pogona „Kosmaj“. U narednih mesec do mesec i po dana pokrenućemo javnu nabavku za uniforme vozača, jer želimo da svaki od njih ima lepu i posebnu uniformu“, zaključio je Mali.

Gradonačelnik je naveo i da će biti nastavljena saradnja sa Ikarbusom, kako bi se dodatno pokrenula srpska privreda i na taj način doprinelo opštem boljitku.