Nastavnica demantuje da je renovirala kabinet pod prisilom

Vesti 15. okt. 201714:37 > 14:45
Podeli:
Izvor: N1

Nastavnica Srednje zanatske škole iz Beograda demantovala je navode sindikata Foruma srednjih stručnih škola da je morala tokom letnjeg raspusta da kreči učionicu. Tamara Lazović je u izjavi za televiziju N1 rekla da nije učestvovala u renoviranju kabineta pod prisilom, već je to bila njena ideja i izbor.

Mene niko nije ništa naterao i ne osećam se kao da me je neko omalovažavao“, rekla je Lazović za N1 i dodala da je radni nalog izdat kako bi škola mogla da „pokrije“ sredstva i rad tokom školskog raspusta.

„Čitava priča je urađena zbog dece. Srednja zanatska škola radi sa decom koja dolaze iz ranjivih grupa i ona dolaze u školu da bi im se pružila toplina i da bi bila voljena. Mi smo za sada renovirali jedan kabinet, ali u toku naredne nedelje ćemo renovirati još jedan kabinet i isto ćemo krečiti“, rekla je Tamara Lazović.

Direkor škole Milovan Marković koji je potpisao „sporni“ radni nalog, nije želeo pred kameru, ali je televiziji N1 poslao pisani odgovor.

Moja obaveza kao direktora škole je da razmotrim uzroke ponašanja pojedinih članova kolektiva koji su imali potrebu da jednu dobru inicijativu njihovih kolega, koja doprinosi ničemu drugom do dobrobiti učenika, u javnosti predstave kao primer samovolje direktora. Takođe, moja dužnost će biti i da razmotrim načine iznošenja zvanične školske dokumentacije (u ovom slučaju spomenutog naloga) van škole, te da u okviru zvaničnih institucija zaduženih za obrazovanje koje imaju svoje mehanizme za reagovanje i sankcionisanje u slučajevima različitih zloupotreba, pa i u slučajevima zloupotrebe položaja direktora, pronađemo rešenje za nastalu situaciju“, napisao je direktor Srednje zanatske škole iz Beograda.

Podsetimo, slučaj nastavnice Srednje zanatske škole u Beogradu koja mora da kreči je iznela njena koleginica iz kolektiva defektolog Branka Roganović na konferenciji za medije Foruma srednjih stručnih škola. Ona je tada u izjavi televiziji N1 rekla da je njena koleginica Tamara Lazović tokom leta morala da kreči, a da to nije želela.

Roganović je taj primer navela kako bi ilustrovala naloge koje članovima kolektiva izdaje direktor, a sve to je stavljala u kontekst agresivnosti koju direktor, prema njenim rečima, ispoljava uglavnom prema koleginicama.

Tamara Lazović je dodala da ona nije članica sindikata Foruma srednjih stručnih škola, da razume starije koleginice koje su mislile da je štite iznoseći ovaj slučaj u javnost, ali tvrdi da su to uradile bez njene saglasnosti i da im se ona povodom slučaja „krečenje“ nije žalila.

Izvor : N1