Uzbunjivaču iz Novog Sada zapaljen automobil

Vesti 12. okt 201711:06 > 11:08
N1

Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, koji je ukazao na korupciju u novosadskoj Komunalnoj inspekciji, u noći između utorka i srede zapaljen je automobil ispred njegovog stana.

Širenje vatre sprečili su vatrogasci, ali je šteta na automobilu totalna, a nakon obavljenog uviđanja utvrđeno je da je požar podmetnut.

Pandurov je lice povezano sa uzbunjivanjem u slučaju koruptivnih radnji načelnika Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu ove godine.

Novosadski Apelacioni sud doneo je upravo u tom prvu pravosnažnu presudu za lice povezano sa uzbunjivanjem, a Pandurov smatra da je upravo njegova uloga u razotkrivanju korupcije razlog za paljenje automobila.

Više sam nego siguran ko bi mogao biti nalogodavac. Jednostavno, to su uradili oni ljudi i organizacije koje su bile pogođene uzbunjivanjem i koji su pretrpeli posledice od strane države, jer je država u pravosnažnom postupku rekla da su uzbunjivači u pravu“, rekao je Pandurov za N1.