MUP: Za nove automobile ove godine 700 miliona dinara

Vesti 12. okt 201710:40 > 10:45
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova se prilikom odabira najbolje ponude na tenderu za kupovinu automobila pre svega rukovodilo cenom vozila, rekao je za Politiku državni sekretar u MUP-u Srbije Miroslav Miličković.

MUP je na tenderu nabavio 710 vozila „škoda rapid“ čija je cena, po njegovim rečima, bila znatno povoljnija od one koju je ponudio drugoplasirani ponudjač, kragujevačka fabrika Fijat Krajsler automobili (FCA) za automobil „fijat 500L“.

Miličković je, kako piše Politika, kazao da su svi koji su učestvovali u pregovaračkom postupku javne nabavke vozila za MUP, zastupnici vozila „škoda“, „fijat“ i „pežo“, imali ravnopravne šanse.

„Nije bilo nijednog prigovora, odnosno žalbe. To najbolje govori da je sve uradjeno u skladu sa zakonom“, kazao je Miličković.

Po njegovim rečima, nabavke vozila je urađena na osnovu zaključka Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i njegovo sprovođenja neposrednom pogobom.

Miličković je istakao da su na isti način nabavljana vozila za vojsku i policiju i u vreme prethodnih vlada.

Za nove policijske automobile, kako je kazao, ove godine je izdvojeno 700 miliona dinara (5,8 miliona evra).

„MUP će nastaviti da ulaže novac u osavremenjivanje voznog parka i u naredne dve godine kada će, verujem, biti vozila drugih proizvođača“, rekao je Miličković.

Pre nabavke novih „škoda“ prosečna starost vozila u MUP-u bila je 14 godina, piše „Politika“.