Kolaps zbog posete Erdogana, Beograđani oguglali

Vesti 10. okt. 201718:26 > 18:27
Podeli:
Izvor: N1

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prate izuzetno jake mere bezbednosti. Prolazak delegacije u nekoliko navrata stvarao je gužve u gradu, međutim Beograđane to nije iznenadilo, kažu, poslednjih meseci, navikli su se na saobraćajne kolapse zbog radova u prestonici.

  Svaki korak visokog gosta iz Ankare – predsednika Erdogana – prati tri hiljade srpskih policajaca – kako na zemlji – tako i na nebu.

Helikopter satima nadgleda prestonicu. Visoke mere obezbeđenja su i u okolini Hotela Hajat na Novom Beogradu – gde su raspoređeni naoružani turski bezbednjaci i pripadnici Srpske Antiterorističke Jedinice.

Prema nezvaničnim informacijama, Erdogan noći u jednom od apartmana tog hotela, a tu je prisustvovao i biznis forumu.

Posle pokučaja puča koji se prošle godine dogodio u Turskoj, ljudi koji brinu o bezbednosti turskog predsednika Erdogana, očigledno ništa ne prepuštaju slučaju. Da mu se ništa loše ne dogodi ni u Srbiji brine 50 ličnih telohranitelja, a u Beograd su dopremljena i tri helikoptera iz Turske. Kako saznajemo, jednim od njih Erdogan će ići u Novi Pazar.

Protokol posete odvija se u tajnosti čak i za one koji ga sprovode. Saobraćajni policajci koji delimično ili potpuno zatvaraju ulice zbog prolaska kolone vozila u kojoj je Erdogan, tek nekoliko sekundi ranije saznaju koju i kada trasu da blokiraju. Oni koji su po 20-tak minuta u kolonama čekali kažu da im posle radova na Slaviji, Bulevaru Oslobođenja, u Ruzveltovoj i na Brankovom mostu, prolazak delegacije nije teško pao.

Osim u Beogradu, prvi stepen bezbednosti, zbog Erdoganove posete – u sredu će biti podignut i u Raškoj i Novom Pazaru.