Ilić šalje Ustav Vučiću: Pročitati, primeniti, poštovati

Vesti 10. okt. 201715:09 > 15:16
Podeli:
Izvor: Nova Srbija

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne poštuje Ustav Srbije, da prekoračuje svoja ovlašćenja, baveći se platama, penzijama, autoputevima, investicijama zbog čega će mu poslati jedan primerak Ustava sa posvetom.

„Ovo vam je obavezna literatura. Pročitati, primeniti i poštovati!“, navedeno je u posveti na koricama Ustava koji će Ilić Vućiću poslati poštom.

„On govori da će se povećati plate, penzije, priča o investicijama. On je potpuno preuzeo svu vlast i sve ingerencije i nijedna institucija više ne treba da postoji dok je on tu. On priča, priča svako veče na medijima dok niko drugi više ni reč ne sme da progovori“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izvor : Nova Srbija

Ilić je i pitao i da li je ikako moguće da se ipak poštuje Ustav ukazavši da onaj ko položi zakletvu nad njim odredbe Ustava treba i mora i da ispunjava.

Ilić je kazao i da je Srbija odustala od slanja pisma Evropskoj uniji posle referednuma o nezavisnosti u španskoj oblasti Katalonija i to, kako je naveo, zbog poziva iz EU, u kojem je rečeno da pregovaračka poglavlja sa Srbijom neće biti otvarana ukoliko pismo bude poslato.

Upitan o beogradskim izborima i da li će Nova Srbija izaći na te izbore, Ilić je rekao da sa nekoliko opozicionih stranaka razgovaraju i da je za sada sigurno da neće sarađivati sa onima koji su „produžena ruka režima“.