Mali: Novogodišnja rasveta spremna do početka novembra

Vesti 09. okt. 201713:29 > 13:37
Podeli:
Izvor: N1

Novogodišnja rasveta će u Beogradu biti postavljena do prve nedelje novembra, najavio je gradonačelnik Siniša Mali, koji je obišao komunalno preduzeće "Javna rasveta" zaduženo za postavljanje novogodišnjeg osvetljenja grada.

„Želimo da taj posao bude urađen još bolje nego prošle godine kako bismo se na pravi način spremili za novogodišnje praznike“, rekao je Mali. 

„Javno osvetljenje“ je, kako je dodao, u poslednje tri i po godine zamenilo više od 138.000 sijalica na javnoj rasveti. Najavio je da će u Beogradu biti promenjene i stare bandere, a sijalice sa živom će biti zamenjene led rasvetom. 

Izvor : Tanjug/Zoran Žestić

„Očekuju nas novi projekti pošto i za narednu godinu planiramo obnavljanje 200 fasada, koje će u svakom slučaju biti ispraćeno dekorativnim osvetljenjem. Želimo da završimo osvetljenje Brankovog mosta, Gazele, kao i Kalemegdana, koje će biti završeno u četiri faze“, kazao je gradonačelnik. 

Istakao je da je „Javno osvetljenje“ pre četiri godine imalo 180 miliona dinara obaveza, a danas mu je dobit skoro 200 miliona dinara.