Lečić: Smatram da bi Šutanovac bio ozbiljan gradonačelnik

Vesti 07. okt. 201707:59
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je da predstojeći beogradski izbori mogu da uruše vlast predvođenu Aleksandrom Vučićem samo ukoliko opozicija odgovori na poziv DS za ujedinjenjem, prenosi Danas.

„Vučić nas direktno sklanja u ćošak i pokušava da poništi naše postojanje i postojanje bilo kog načina razmišljanja koji je njegovo. To ne smemo da mu dozvolimo“, rekao je Lečić u intervjuu za beogradski list.

Prema njegovim rečima, opozicija Vučiću služi za podgrevanje njegove oholosti i samovažnosti.

„Sitacija je zaista ‘ili on ili mi’, ali ne u odnosu na Vučića lično, već u odnosu prema njegovoj politici i sistemu koji mora iz korena da se promeni“, rekao je Lečić.

On je naveo i da je bivši predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas „sasvim sigurno bio odličan gradonačelnik“ i da je zajedno sa timom DS učinio velike stvari za grad a da u DS ima više pojedinaca koji bi mogli taj posao da obavljaju odgovorno i u interesu građana.

„Moje lično mišljenje je da vizionarske i menadžerske sposobnosti (predsednika DS) Dragana Šutanovca ukazuju da bi on zaista bio ozbiljan gradonačelnik Beograda“, rekao je Lečić.