U Novom danu o povećanju plata i penzija

Vesti 06. okt. 201715:38 > 20:38
Podeli:
Izvor: N1

Posle nekoliko najava povećanja plata i penzija koje su došle od državnih zvaničnika, mediji već iznose konkretne procente. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić bi uskoro trebalo da saopšti koliko će tačno to povećanje biti.

Ipak, jasno je da se vlada i Fiskalni savet ne slažu oko cifara, jer iz Fiskalnog saveta poručuju da to, radi ekonomske stabilnosti, ne bi smelo da bude više od pet odsto, dok premijerka tvrdi da ima prostora i za više. O tome koliko je povećanje plata i penzija izvesno u temi jutra govori Biljana Stepanović, urednica „Nove ekonomije“.

U rubrici prelistavanje naš gost je šef deska lista „Politika“ Bojan Bilbija.

Pre 10 godina u Novom Sadu održan je antifašistički skup kada je učesnike, nakon završetka, napala grupa pripadnika Nacionalnog stroja. Ovaj antifašistički miting organizovala je grupacija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, na inicijativu Centra za regionalizam. Suđenje učesnicima napada koje je počelo 2008. godine još uvek nije završeno. U međuvremenu je sud odbacio krivičnu prijavu protiv pojedinaca, a drugima ublažio delo za koje se terete. Gost N1 je Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam.

U rubrici „ČITAMO“ predstavljamo novu knjigu Marka Vidojkovića „E baš vam hvala“.

Udruženje pacijenata obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“ u subotu 7. oktobra u TC „Delta City“ od 12h časova obeležiće „Roze oktobar“- Medjunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Predstavnice ovog Udruženja zajedno sa lekarima ukazivaće građanima na značaj prevencije i rano otkrivanje ove bolesti. Tim povodom naša gošća ispred Udruženja pacijenata je Domina Spasić.