Rakić: Srpska lista će na lokalne izbore izaći jedinstveno

Vesti 06. okt. 201715:33 > 15:38
Podeli:
Izvor: FoNet/Nenad Ðorđević

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će na lokalne izbore na Kosovu, raspisane za 22. oktobar, ta lista izaći jedinstveno što je, kako je rekao, bila jedina molba predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom današnjeg sastanka s predstavnicima kosovskih Srba.

Rakić je posle sastanka u Predsedništvu Srbije u Beogradu kome je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao da je Vučić dao „bezrezervnu“ podršku kandidatima Srpske liste za gradonačelnike i odbornike.

„Predsednik Aleksandar Vučić je imao jednu molbu – da budemo jedinstveni i bićemo. Tog 22. oktobra povešćemo složno svoju braću, sestre, prijatelje na glasačka mesta i pokazati svima kojima srpsko jedinstvo nije prioritet i kojima su lični interesi bitniji, gde im je mesto i poslati ih u političku prošlost“, kazao je Rakić.

On je dodao da predstavnike Srpske liste „raduje činjenica“ da će stvaranje uslova za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji, što podrazumeva mir, bezbednost, opstanak i održiv opstanak, biti prioriteti vlade i predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je na sastanku sa Srbima sa Kosova da je pitanje jedinstva Srbija pitanje njihovog opstanka na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je rekao da treba sprečiti pokušaje razbijanja jedinstva koji dolaze iz krugova „onih koji žele da oslabe kapacitet za ostvarivanje kolektivnih političkih prava Srba na Kosovu i Metohiji“.

U saopštenju se navodi da su predstavnici Srba rekli da imaju želju da se u saradnji s predsednikom i Vladom Srbije izbore za opstanak i svoja kolektivna prava.