Mihajlović: Bila sam 5. oktobra na protestu, izneverene nade

Vesti 04. okt 201723:28 > 05. okt 2017 07:28
Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je 5. oktobar jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Srbije, ali i da ga građani pamte kao simbol izneverenih nada i izdanih očekivanja.

Ministarka je za Danas rekla da je 5. oktobar zabeležen i kao dan kada su građani raskrstili s režimom Slobodana Miloševića koji je, kako je ocenila, toliko unazadio Srbiju da se posledice osećaju i danas.

„I sama sam tog dana, kao i stotine hiljada drugih građana, bila na protestu ispred Skupštine Srbije. Ali, nemam ni dilemu da će građani Srbije pamtiti 5. oktobar i kao simbol izneverenih nada, izdanih očekivanja i uludo protraćene pozitivne energije za promenama koja je tada postojala“, rekla je visoka funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke.

Mihajlović je rekla da se taj dan može pamtiti po neuspešnim i pljačkaškim privatizacijama, vrtoglavom usponu tajkuna, potpunom devastiranju infrastrukture i izgubljenim godinama u međusobnim sukobima partija Demokratske opozicije Srbije oko podele plena.