Žarko Korać i Radoslav Ćebić gosti Novog dana

Vesti 04. okt 201713:26 > 13:29
N1

Prošlo je 17 godina od 5. oktobra 2000. godine, datuma koji je označio kraj režima Slobodana Miloševića. Ako se pogleda novija srpska istorija, to je jedan od najvažnijih datuma, u kojem jedni vide početak demokratizacije društva, dok ga drugi osporavaju i krive za mnoge loše pojave koje su se desile posle.

Činjenica je da 5. oktobra 2000. godine Slobodan Milošević otišao sa vlasti, nakon što je priznao poraz na predsedničkim izborima 24. septembra i priznao odluku Saveznog ustavnog suda kojom se to potvrđuje. Gost teme jutra biće Žarko Korać, jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije, narodni poslanik i profesor Filozofskog fakulteta u penziji.

Štampu u Novom danu listamo sa novinarom nedeljnika „Vreme“ Radoslavom Ćebićem.

O automobilima na električni pogon u svetu, ne samo da se uveliko govori, nego se takvi automobili sve više i voze. U pojedinim zapadnoevropskim dražavama već se trude da obezbede što dostupnije besplatno punjenje za takve automobile, a u naučnim laboratorijama sve više pažnje posvećuje se unapređenju ove tehnologije.

U okviru Sajma energetike u Beogradu u petak će se održati E-MOBILITY FORUM 2017. Biće reči o tome gde je u ovoj priči Srbija i šta naši stručnjaci planiraju ili već rade na polju razvoja električnih automobila. Više o tome saznaćete i u Novom danu od Ivana Vulovića, predsednika Upravnog odbora Nacionalne asocijacije električnih vozila i Slobodana Vukosavića, akademika i profesora Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Prvi Etnology Fest održaće se od 12. do 14. oktobra u Muzeju nauke i tehnike. Ova manifestacija ponudiće beogradskoj publici bogat program koji je inspirisan tradicionalnom umetnošću i nematerijalnim kulturnim nasleđem: modne revije, izložbe, dokumentarni filmovi i radionice. Uživo smo i u UK „Vlada Divljan“.