Šarović: Izbori u Srbiji nikad nisu bili potpuno fer

Vesti 01. okt 201709:53 > 09:54
N1

Narodni poslanik i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je u Novom danu da izbori u Srbiji "možda nikad nisu bili potpuno fer".

„Da li će biti lošiji uslovi nego ranije, sigurno da hoće. Ako pogledate medijsku zastupljenost, nema ravnopravnosti. Mora postojati jednakost sredstava. U medijima imate ne samo apsolutno favorizovanje vladajućih stranaka, nego imate favorizovanje takozvanih opozicionih koje su po volji vladajućih stranaka i režima“, ocenjuje Šarović.

Komentarišući potencijalne kandidate Srpske napredne stranke na beogradskim izborima, Šarović je rekao da su se u tu stranku „slili“ ljudi koji nisu uspeli da svoje političke ambicije ostvare u drugim strankama.

„Ima svakakvih ljudi, reciklirala je Gorana Vesića, kao i mnoge druge kadrove Demokratske stranke“, rekao je on.

Šarović kaže da će SRS izaći samostalno na beogradske izbore i podseća da postoji čitav niz političkih stranaka koje ne bi dobile „ni jedan odsto“ kad bi izašle samostalno, a učestvuju u vlasti.

„To je izigravanje demokratije, neprirodno i na to gledam s gađanjem. Mi dva paralamentarna ciklusa nismo bili u Skupštini Srbije, prihvatili smo to stoički, ostali pri svojim idejama i danas smo druga po snazi parlamentarna stranka sa 22 poslanika, a socijalisti imaju 21 poslanika. Mi smo za to da svako izađe samostalno, a oni koji pređu cenzus da razgovaraju o tome ko će vršiti gradsku vlast“, rekao je Šarović.

Dodaje da će kandidat radikala za gradonačelnika Beograda biti Miljan Damjanović.

Na pitanje o mogućim postizbornim koalicijima, Šarović kaže da će radikali razgovarati sa svima

„Zašto da ne, doneli smo pre pet godina odluku da kad je reč o lokalnim izborima razgovaramo sa svima, da vidimo ko nam odgovara. Mi smo u nekim opštinama u Srbiji na vlasti sa DS, bili smo u Novom Bečeju sa LDP,  bili smo i sa SNS, sa Aleksandrom Šapićem smo na Novom Beogradu, ali smo isto tako odbili da uđemo u vlast u nekim beogradskim opštinama jer nam se ne sviđa lokalni kadar naprednjaka“, objašnjava on.

Na pitanje o hapšenju Nikole Šešelja zbog nelegalnog oružja, Šarović kaže da će stranka utvrditi šta se desilo.

„Stranački organi će odlučiti, skandalozno bi bilo da je neko koristio politički uticaj da ga zaštiti od odgovornosti, to se kod nas ne dešava“, kaže Šarović.

Govoreći o postavljanju novogodišnje rasvete u Beogradu, on ne vidi razlog zbog čega bi se to radilo u septembru.

„To se ne radi apsolutno negde u svetu. To je apsurdno“, ocenjuje on.

Projekat Beograd na vodi je daleko odmakao, podseća Šarović i dodaje da laže svako ko kaže da će ga srušiti.