SPS postala deo vladajuće većine u Kuršumliji

Vesti 30. sep 201712:45 > 12:49
Izvor: N1

Na sednici Skupštine opštine Kuršumlija sproveden je koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije kojim su socijalisti postali deo vladajuće večine.

Kao rezultat tog sporazuma Filip Filipović (SPS) izabran je za zamenika predsednika Skupštine opštine, a Rajko Nikolić (SPS) za člana Opštinskog veća.

Na ovoj sednici maratonske dužine, razrešeni su dosadašnji direktori nekih preduzeća, a na njihova mesta na osnovu novog koalicionog sporazuma postavljeni novi.

Za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kuršumlija imenovana je Jasmina Savić, a za v.d. direktora Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Kuršumlija Radoljub Stojčić, umesto Gorana Đorđevića koji će mu biti zamenik.

Posle sprovednog konkursa, skupština je imenovala Vojimira Čarapića za direktora „Toplice“, Dragana Simića za direktora Sportskog centra i Nevenu Dragović za direktora Centra za socijalni rad.

Opozicioni odbornici, Zvezdan Ristić (SRS) Oliver Milosavljević (Dveri) i Slavko Ilić (Gvozdeni puk) imali su veliki broj predloga i primedbi na dnevni red, ali nijednu nije prihvatila vladajuća skupštinska većina.