Sredinom oktobra počinje postavljanje novogodišnje rasvete

Vesti 25. sep 201711:36 > 11:38
N1

U oktobru treba da počne montiranje nogodišnje rasvete i ukrasa u Beogradu, a biće ih skoro duplo više nego lane, pišu "Novosti".

Novogodišnji ukrasi u Beogradu trebalo bi da osvanu već sredinom oktobra, kada JP „Javno osvetljenje“ ima u planu da počne da postavlja svečanu rasvetu. Svetiljki će ove godine biti na 30 lokacija više u odnosu na prošlu godinu, odnosno plan je da ih bude na minimun 86 lokacija u Beogradu.

Za postavljanje rasvete biće potrebno mesec i po, a konačnu odluku o tome kako i gde će lampioni i ukrasi biti postavljeni daće Grad Beograd.

Takođe, Uprava grada donosi i konačnu i odluku kada će rasveta biti uključena.

JP „Javno osvetljenje“ nabaviće još 38 različitih tipova svetlećih figura i još 1.280 ukrasa.

Kako se navodi, novogodišnja oprema još nije stigla, ali je sa firmom „Keep light“ potpisan ugovor za njihovu nabavku, vredan 169.945.000 dinara.

Takođe, reparacijom će doterati oko 1.600 starih ukrasa, jelki, lampiona u obliku zvezda, cvetova i pahulja, svetlećih lančića… Za popraku starih ukrasa biće izdvojeno oko 17,5 miliona dinara.

Novogodišnja rasvet u Beogradu prošle godine upaljena je već početkom novembra, a gradonačelnik Siniša Mali to je objasnio rečima da će Beograd tokom novogodišnjeg programa primiti rekordan broj turista i da je zato više novca uloženo u rasvetu i program.