Nikolić: Napuštam SNS ako prime u lokalnu vlast Stevanovića

Vesti 21. sep 201723:07 > 23:09
N1

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da bi istog dana napustio Srpsku naprednu stranku, ukoliko bi SNS odobrila da u lokalnu vlast uđe partija bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

„Ne bih mogao da dozvolim da sa onim koji je upropastio Kragujevac radim istu njegovu priču ili da idem za njim i ponovo krpim njegove rupe“, rekao je Nikolić gostujući na televiziji Kragujevac.

On je dodao da već mesec dana sluša o povratku svog prethodnika Veroljuba Stevanovća na vlast u Kragujevcu i naveo da zbog toga neki put bude ljut, a neki put mu ga je žao.

 „On ili pravi građane Kragujevca dementnima i senilnima ili je on takav, ja ne znam o čemu se u ovom trenutku radi. Ja mu ne dozvoljavam da to čini od građana i zbog toga jesam ljut na njega. Kao da su građani Kragujevca zaboravili kako je bio kada je on bio gradonačelnik, kao da ne znaju zaposleni u javnom sektoru da su plate kasnile 12, sedam ili pet meseci, kao da ne znaju koliko je smeća bilo na ulicama“, rekao je Nikolić.

On je ocenio da je Stevanović zaboravio da je zbog njegovog lošeg vođenja grada došlo do promene vlasti u Kragujevcu i koga je podržavao na poslednjim izborima, Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića.

„On se sada nudi Aleksandru Vučiću o kome je do juče pričao da je diktator, da će da ga sruši s vlasti socijalni bunt u roku od šest meseci i da će on da vodi taj bunt. Možda je sve to zaboravio“, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da već mesec dana sluša Stevanovića kako moli Vučića da ga primi i vrati na vlast u Kragujevcu, kao da Vučić ne zna šta je Stevanovć napravio od Kragujevca i kao da SNS nije ozbiljna organizacija koja vodi računa o svojim gradonačelnicima i sama rešava problem ako neko ne vodi posao kako treba.

„Veroljub Stevanović svaki put kada ima problem unutar svoje stranke i odbornička grupa počne da mu se rasipa što se događalo u više navrata, mora da izmisli da će da uđe u vlast ili da ja idem u Portugal, Kinu ili za predsednika Skupštine Srbije iako nisam ni poslanik“, rekao je Nikolić.

On je dodao da Stevanovića novinari koji pišu vesti iz Kragujevca „prate u tome“ zato što im je u prethodnom periodu pozapošljavao porodice, i da se okupljaju u lokalnoj kafani (Stara Srbija) i gledaju kako da „opanjkaju“ aktuelnog gradonačelnika.

„To im neće poći za rukom zato što mi ozbiljno i dobro radimo svoj posao, a Vlada Srbije i Alekandar Vučić nam u tome pomažu“, rekao je Nikolić.

On je rekao da je možda vreme da neko Stevanoviću kaže da mu je vreme za političku penziju, da bude svestan toga i radi ono što rade ljudi u tom dobu.

Nikolić je ocenio da ne veruje da će u Kragujevcu biti političkih trzavica i problema, i da ne očekuje da će da se pojavi nova politička struktura koja može da ugrozi vladajuću kojoj se, kako je ocenio, ne može ništa zameriti u funkcionisanju grada „od socijale do sporta“.