Šešeljev sin Aleksandar postao poslanik u Skupštini Srbije

Vesti 21. sep 201713:12 > 13:18
AFP/Alexa Stanković

Republička izborna komisija (RIK) dodelila je mandate narodnog poslanika Aleksandru Šešelju sa izborne liste "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" i Ani Čarapić sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" ispred Srpske napredne stranke.

Aleksandru Šešelju je dodeljeno poslaničko mesto koje je upražnjeno nakon što je Milovan Bojić podneo ostavku na mesto narodnog poslanika, dok je Ani Čarapić dodeljeno mesto pošto je ostavku podnela narodna poslanica Aleksandra Đurović.

Šešelj i Čarapić su danas položili zakletve u Skupštini Srbije.

Skupština Srbije je na sednici održanoj 20. septembra konstatovala da je Bojiću i Đurovićevoj prestao poslanički mandat danom podnošenja ostavke.

Ani Čarapić dodeljen je mandat, koji su prethodno odbili kandidati za poslanike sa luste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ Milan Novaković i Vladica Dimitrov.

Aleksandar Šešelj je student, a rođen je 1993. godine. On je sin lidera radikala Vojislava Šešelja.

Čarapić je diplomirani ekonomista iz Kuršumlije, a rođena je 1985. godine.

RIK je dodelila i mandate članovima Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, kandidatima sa liste čiji je nosilac Slave Gruevski – Bori Danevskom i Ljubici Graovac, kao i kandidatima sa liste čiji je nosilac Borče Veličkovski – Ilu Mihajlovskom i Dragoljubu Kostovskom.

Njima su dodeljeni mandati pošto je konstatovan prestanak mandata članovima Nacionalnog saveta Slavi Stefanovski, Maji Georgijevskoj i Srđanu Ilijevskom, zbog neprisustvovanja sednicama Nacionalnog saveta duže od godinu dana. Mandat je prestao i Veseloj Đorđević.