Doček košarkaša na platou ispred Starog dvora u 19 sati

Vesti 17. sep 201723:16 > 23:18
Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Svečani doček košarkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci u Istanbulu, biće održan u ponedeljak u 19 sati na platou ispred Starog dvora, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je čestitao košarkaškima na velikom uspehu koji su postigli i pozvao gradjane da se okupe u što većem broju.

„Čestitam našim momcima na borbenosti i hrabroj igri, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Srbija je poznata po kvalitetnoj košarci, a ovi momci su naša nada i novi heroji naše zemlje. Ovo je neverovatan uspeh s obzirom na to da je ovo prva medalja na evropskom šampionatu posle mnogo godina, tako da su pokazali da Srbija jeste zemlja košarke“, rekao je Mali.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, pošto je u finalu izgubila od Slovenije sa 93:85.

Čestitke državnih zvaničnika

Državni zvaničnici Srbije čestitali su košarkaškoj reprezentaciji osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

„Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru. Vaša posvećenost timu i snažna vera u pobedu vas je dovela do vrhunskih rezultata. Od srca vam čestitam, ne samo zbog medalje koju donosite, već i zbog dostojanstvene igre kojom ste predstavili svoju zemlju“, navodi se u čestitki predsednice srpske vlade Ane Brnabić.

Ana Brnabić je bila u Istanbulu, gde je košarkašima Srbije uručila medalje.

Ona je istakla da joj je bilo zadovoljstvo da sa tribina gleda njihovu „maestralnu igru“.

Javnosti se u saopštenju obratila i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, koja je uputila „iskrene čestitke“ košarkašima.

„Uspehom koji ste postigli ste pokazali kako se igra za svoju zemlju – nepokolebljivo, posvećeno i srcem. Iz utakmice u utakmicu ste igrali hrabro, timski i borbeno, dokazavši svima zašto smo bili i ostali zemlja košarke. Još jednom ste doneli radost srpskom narodu. Vi ste ponos Srbije“, piše u čestitki Zorane Mihajlović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su košarkaši pokazali da Srbija jeste zemlja tog sporta.

„Srpski košarkaši su osvajanjem titule vicešampiona Evrope još jednom pokazali da Srbija jeste zemlja košarke. Ovo je titula koja dokazuje kolika je vrednost timskog duha, predanosti, vere da su ciljevi dostižni i da ništa manje od medalje nikada nije opcija kada se igra za svoju zemlju“, piše u Udovičićevoj čestitki.

Čestitke je uputila i predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.

„U ime Narodne skupštine i svoje lično, čestitam vam osvajanje srebrne medalje. Bez obzira na poraz u finalu, pokazali ste izuzetan kvalitet i talenat, igrali srcem i svima nama doneli veliku radost. Ponosni smo na vas, vašu igru i predanost koju ste pokazali. Svaka čast“, navela je Maja Gojković.