Roditelji đaka iz zemunske škole traže sastanak s Brnabić

Vesti 17. sep 201722:09 > 22:12
N1

Savet roditelja Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu, koji se bori da na čelu te škole ostane direktor Miroljub Mosurović, zatražio je sastanak s premijerkom Anom Brnabić najkasnije do utorka, kao i ukidanje prinudne uprave u toj školi do srede, saopšteno je.

Kako se navodi u saopštenju Saveta roditelja, nepravilnosti koje je inspekcija našla u radu škole u prethodnom periodu su otklonjene i osnov za razrešenje direktora ne postoji.

„Nove nepravilnosti koje su silom tražene kasnije, nisu dale osnova ni za izricanje mera, a kamoli za razrešenje direktora. Nezakonito nam se oduzima škola, baš kao kada bi izvršitelj došao da vam oduzima stvari iz kuće za već plaćen dug“, navodi se u saopštenju saveta te škole.

Protest roditelja škole u Zemunu ulazi u treću nedelju.

„Dve nedelje se roditelji đaka OŠ ‘Svetozar Miletić’ bore da sačuvaju vrednosti u koje veruju i sa kojima vaspitavaju svoju decu – poštenje, vredan rad, odgovornost i poštovanje zakona. Ove vrednosti su našu školu dovele do pozicije jedne od najboljih škola u Srbiji“, navode u saopštenju.

Kako se navodi, te vrednosti su narušene rešenjem o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića, koje 28. avgusta 2017. dva dana pred početak škole potpisao resorni ministar Šarčević.

„Na taj način je, iz nama nepoznatih razloga, u jednu od najboljih škola u Srbiji uvedena prinudna uprava, za koju svi verujemo da će urušiti sve što je prethodnu deceniju građeno“, naveo je Savet roditelja.

 Oni kažu da je „posle 10 dana ignorisanja“ održan sastanak s ministrom Mladenom Šarčevićem, na kojem su, kako kažu, uveravani da je ministar zaista zainteresovan za dijalog i rešenje bez poraženih.

„Umesto obećanog, dobili smo sramotnu komunikaciju i nikakvo uvažavanje naših pravnih i ljudskih argumenata“, naveli su u Savetu roditelja.

Zbog toga je savet zatražio sastanak s premijerkom, najkasnije do utorka, 19. septembra, kao i ukidanje prinudne uprave i svih rešenja koja su dovela do uvođenje prinudne uprave najkasnije do srede, 20. septembra.