Novi dan o sednici Generalne skupštine UN

Vesti 17. sep 201715:57 > 16:03
N1

U temi jutra Novi dan o Generalnoj skupštini UN na kojoj će učestvovati predsednici i premijeri iz više od 100 zemalja. Gošća Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija, 72. po redu, počela je da radi 12. septembra, a u ponedeljak se u Njujorku održava sednica u čijem radu će učestvovati šefovi država i vlada više od 100 zemalja, među kojima će biti i predsednik Srbije. Najavljen je niz bilateralnih sastanaka na marginama tog događaja, a glavna tema tih razgovora biće Kosovo. O značaju tih susreta u temi jutra govori Aleksandra Joksimović, predsednica Centra za spoljnu politiku.

U organizaciji Beogradske otvorene škole u ponedeljak i utorak se održava konferencija „Preispitivanje Evrope i Zapadnog Balkana“. Tim povodom, o evropskim vrednostima i izazovima sa posebnim osvrtom na region u Novom danu govoriće hrvatska zastupnica u EP Biljana Borzan.

Aktuelnosti iz dnevne štampe komentarisaće reditelj Gorčin Stojanović.

U Novom danu najavljujemo novu sezonu Musicology Barcaffè Sessions. Na startu, Inkognito, a o njima će govoriti Marijana Olbina.