Policija dobila 710 novih vozila

Vesti 16. sep 201715:14 > 15:23
Podeli:
Izvor: N1

Načelnicima svih Policijskih uprava u Srbiji su u Beogradu uručeni ključevi policijskih vozila, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će 710 novih "škoda" doprineti efikasnijem radu policije.

Stefanović je na svečanosti povodom upućivanja vozila u Policijske uprave u Srbiji rekao da su vozila opšte namene i za saobraćajnu policiju, a da će biti u upotrebi već krajem dana pošto stignu u Policijske uprave.

Stefanović i dodao da se ulaganjem u bolje uslove rada policajaca prvenstveno ulaže u veću bezbednost građana.

On je kazao da se do kraja godine očekuje još vozila za policijske stanice i da će samo u ovoj godini vozni park MUP-a biti bogatiji za 1.000 vozila, „marice“, patrolni motocikli, vatrogasna i terenska vozila.

Izvor : N1

Stefanović je dodao da je formirana Komisija za rashodovanje 700 do 1000 dotrajalih vozila.

Stefanović je najavio i da će sve policijske stanice biti opremljene novim računarima, a da će nove uniforme dobiti i policajci i sve profesionalne jedinice, Žandarmerija, SAJ, Interventne i Granična policija, nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne sitaucije.

„U 2019. godini nam stižu tri nova helikoptera za MUP“, rekao je ministar i ponovio da će plate policajcima od januara biti veće.