Dan uživo: Kako se biraju direktori u javnim preduzećima?

Vesti 15. sep 201715:11 > 15:15
N1

Nije bilo političke volje za primenu Zakona o javnim preduzećima u prvih godinu i po dana, rezultat je istraživanja Transparentnosti Srbija.

Kako se biraju direktori, u koliko javnih preduzeća su na čelnom mestu vršioci dužnosti, da li se sprovodi obećana departizacija javnih preduzeća u Danu uživo govore Zlatko Minić iz Transparetnosti Srbija i Milojko Arsić, profesor na Ekonomskom fakultetu.

U okviru „Nedelje ponosa 2017“ organizacija „Civil right defenders“ organizovala je Međunarodnu konferenciju o zločinu iz mržnje i govoru mržnje. Koliko je govor mržnje prisutan u domaćim medijima? O tome je za N1 govori bivša OEBS-ova predstavnica za slobodu medija Dunja Mijatović

Studenti Beogradskog univerziteta izborili su učešće na uglednom međunarodnom takmičenju u Dubaiju „Solar Decathlon Middle East“ sa projektom solarne pustinjske kuće. O projektu i odlasku na finale govore Natasa Ćuković Ignjatović, docent na Arhitektonskom fakultetu i Dimitrije Kotur, asistent na ETF-u.

Pozorište lutaka Pinokio počinje svoju novu sezonu 2017-2018, svečanim otvaranjem večeras u 20h

Predstave ‘’Maks Metalik’’ i ‘’Plameni vrt’’ biće izvedene na platou ispred pozorišta, uz tango. Tim povodom gošća Dana uživo je Milena Stojićević izvršna direktorka pozorišta Pinokio.

U Danu uživo u segmentu „Scena“ kreatorka Dragana Ognjenović predstaviće svoju novu kolekciju za jesen-zimu.