Kancelarija za KiM: Putinova partija podržava Srpsku listu

Vesti 14. sep 201713:27 > 13:35
N1

Partija Jedinstvena Rusija podržala je odluku Srpske liste da uđe u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju posle sastanka u Moskvi sa delegacijom stranke predsednika Rusije Vladimira Putina.

Jedinstvena Rusija je podržala nastojanja Srpske liste da se „delujući u prištinskim institucijama izbori za prava i poboljšanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju.

„Ruska strana je istakla da ostvareno političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude potvrđeno i na predstojećim lokalnim izborima“, navodi se u saopštenju.

Sa delegacijom Jedinstvene Rusije razgovarali su predsednik Srpske liste Goran Rakić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak rekao je da se „Rusija sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju.

On je izrazio zadovoljstvo što je „Srpska lista učvrstila svoje pozicije i da će sva pitanja na Kosovu i Metohiji sada biti rešavana uz mišljenje srpskog naroda“ i dodao da na predstojećim lokalnim izborima Jedinstvena Rusija pruža punu podršku Srpskoj listi.

Rakić je pozvao Železnjaka da poseti Srbe na Kosovu.

„Veoma smo zahvalni na podršci Srpskoj listi i srpkom narodu na Kosovu i Metohiji. Razvijaćemo regionalnu međupartijsku saradnju u budućnosti“, rekao je Rakić.