Optužuju ministra iz redova Srpske liste da ih je mučio

Vesti 13. sep 201720:48 > 20:51
Podeli:
Izvor: N1

Prištinska televizija Kohavision (KTV) prenela je optužbe građana iz naselja Dardanija u Prištini da ih je aktuelni ministar poljoprivrede Nenad Rikalo, koji je ministar iz redova Srpske liste, tokom rata "mučio, zlostavljao i da se uvek pojavljivao u vojnoj uniformi i naoružan".

„Iako je prošlo skoro 20 godina Fedžrije Bećiri se seća lika Nenada Rikala, koji je imenovan za ministra poljoprivrede u Vladi Ramuša Haradinaja. Porodica Bećiri živi na sedmom spratu u jednoj zgradi u Dardaniji već nekoliko decenija. Na istom spratu u stanu 45 je živeo i Nenad Rikalo. Sve čega se seća gospođa Bećiri u vezi sa Rikalom su mučenje i zlostavljanje stanovnika albanske nacionalnosti“, navodi se u izveštaju KTV.

Sin Festim Bećiri rekao je da još ima sveže utiske koji se odnose na dve scene kada ih je Rikalo maltretirao i mučio, a jedno je uperena puška ka njegovom, sada pokojnom ocu.

Stanari zgrade koji su prihvatili da govore za KTV tvrde da su novom kosovskog ministra uvek viđali u uniformi i da su bili šokirani njegovim izborom za ministra.

Pre izbora za ministra Nenad Rikalo je bio član Centralne izborne komisije ispred srpske zajednice na Kosovu.

On, kako javlja KTV, nije odgovarao na pozive da komentariše optužbe.