Karić: Ko sam ja da se ljutim na predsednika Vučića?

Vesti 10. sep 201718:26 > 18:39
N1

U nedavnom televizijskom nastupu, predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da se biznismen Bogoljub Karić, kako je rekao, naljutio na njega, ali nije otkrio šta je razlog pogoršanih odnosa. Mediji su potom preneli da je razlog beogradski PKB koji je Karić navodno želeo da kupi po ceni koju sam odredi i bez tendera.

U intervju za N1 Karić demantuje da je u svađi s predsednikom i dodaje da PKB ne želi da kupi van pravila tržišne utakmice.

„Što bih bio ljut na Vučića, nisam čuo, ne znam što se naljutio. On ili ja? Ko sam ja da se ljutim na predsednika Vučića, ko? Građanin Srbije Bogoljub Karić sa dobrim namerama da se ljuti na šefa države? Pa ja sam poslednji čovek koji sme da pomisli da se ljuti na predsednika, a ne da se stvarno ljuti. To je nezamislivo“, kaže Karić.

On je rekao da mu je čast da se vidi sa Vučićem, ali da nema takve prilike.

„Imao sam ih ranije u kampanji, ali nemamo mi tu vrstu kontakta da bismo se viđali i sarađivali“, rekao je.

Na pitanja da li je to zbog tendera za PKB, kako su pominjali mediji, Karić odgovara da to nema „nikakve veze“.

„To su dečije priče. Ja sam ozbiljan čovek imam 63 godine, ja sam srpski Tramp, pa nisam ja dete sa ulice pa da kupim fabriku za tri dolara, ili da želim da mi vlast pokloni nešto. Nisam ja iz takve porodice. Ja nisam ništa privatizovao u ovoj zemlji, sve smo iz temelja napravili sami svoje“, rekao je Karić.

On je dodao je jeste zainteresovan za kupovinu PKB.

„Pored građevinarstva, želimo da naša porodica uđe u oblast poljoprivrede, to jest agrara. Ta agroindustrija, koju nikad nismo radili u životu, to nije naš biznis, ali pozvali bismo Holanđane, Izraelce, ljude koji su najuspešniji u tome, da naprave nešto i vrate ugled PKB-u. To je naš cilj, ali nije važno: uspemo da dobijemo to, videćemo, ne uspemo – ništa ne smeta, idemo dalje“, zaključio je.

Karić je rekao i da nije vodio razgovore o PKB-u ni sa kim iz vlasti.