Dušan Ivković gost Novog dana

Vesti 30. avg. 201713:08 > 19:44
Podeli:
Izvor: N1

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković biće gost Novog dana u četvrtak, 30. avgusta.

Košarkaški savez Srbije obeležio je dva velika jubileja, 20 godina od osvajanja titule Evropskog prvaka u Španiji i 40 godina od osvajanje evropske titule u Liježu. Kakva su očekivanja od učešća naše reprezentacije na prvenstvu Eurobasket 2017 koje se oržava u Turskoj, Rumuniji, Izraelu i Finskoj?

U Temi jutra sa Ivkovićem razgovaramo o mogućem ishodu Prvenstva koje za našu reprezentaciju počinje u petak, utakmicom protiv Letonije, trenerskom pozivu, oproštajnoj utakmici koja će, njemu u čast biti odigrana 20. septembra u Atini, kao i o današnjem odnosu prema politici i Pokretu slobodnih građana Srbije, nakon što je na predsedničkim izborima u aprilu podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsednika.

Društveno-političke aktuelnosti iz dnevne i nedeljne štampe komentariše Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica.

U Beogradu se tradicionalno održava manifestacija „24 sata Elegancije“ . Ove godine trajaće od 1. do 3. septembra. Ovaj trodnevni spektakl posvećen je klasičnim automobilima, a u okviru manfestacije publika će, između ostalog, imati priike da upozna rad beogradskih „Majstora Izuzetnosti“, malih proizvođača luksuznih, ručno rađenih predmeta. Više o samom događaju reći će nam Aleksandar Đorđević, organizator ove manifestacije.

Četvrti po redu Pančevo film festival otvoriće 6. septembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nagrađeni film mlade hrvatske rediteljke Hane Jušić – “Ne gledaj mi u pijat“, koji je posle premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, prikazan na velikom broju festivala širom sveta. Više o ovom festivalu čućemo od naše reporterke Nede Kurjački.