Na čiji predlog je izabrana Jelena Trivan?

Vesti 29. jan 201518:04 > 19:29
Tanjug

Novi vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Jelena Trivan preuzela je funckiju od svog prethodnika Radoša Ljušića. Nije želela da govori na čiji predlog je izabrana. Dok Ljušić tvrdi da je smenjen uz dogovor, iz Vlade poručuju da prethodni vršilac dužnosti mora u penziju.

„Sa ljudima koji nemaju plani i koji ne znaju šta rade, koji su stalno u problemu sa istinom mi ne možemo da tražimo ništa u koaliciji“… ovako je pre nepune tri godine, Jelena Trivan naprednjacima rekla ne.

Danas je glasovima naprednjačkih ministara nekadašnja portparolka demokrata postala vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika. Na pitanja šta se promenilo i na čiji predlog je izabrana, Trivanova nije bila raspoložena da odgovara.

„Samo da vam kažem ja danas nisam znala da ima konferencija za štampu te stoga nisam ni prisustvovala. Čim se upoznam sa radom firme ja ću se obratiti novinarima i reći svoje planove“, kaže ona kratko.

Pred novinare su došli odlazeći vršilac dužnosti i generalni sekretar Vlade. Ni oni ne znaju na čiji predlog je Jelena Trivan izabrana. „Jednostavno ja te informacije nemam. Kod mene dođu predlozi i ja tehnički to iznesem na Vladu“, akže sekretar Vlade Novak Nedić.

Čovek koji je predao dužnost Radoš Ljušić ne krije da nije oduševljen naslednicom. „Mene nisu uspeli da smene žuti svojim napadima u štampi, ni crveni svojim potajnim radnjama, mene su smenili plavi. Vlada me je postavila, Vlada me je i smenila“.