Zaposleni u pravosuđu najavljuju štrajk

Vesti 28. jan 201516:27 > 16:28
Izvor: Freeimages/creationc

Sindikati zaposlenih u pravosuđu i državnoj upravi stupiće u štrajk ukoliko Vlada ne preduzme mere na osnovu kojih će teret krize u kojoj se nalazi država biti preraspodeljen jednako na sve korisnike budžeta, izjavila je danas predsednica Sindikata pravosuda Srbije Sladanka Milošević.

Ona je u izjavi Tanjugu rekla da, iako se u petak nastavljaju pregovori za potpisivanje kolektivnog ugovora, sindikat ne veruje da će doći do dogovora jer su prethodna dva sastanka prošla bez pomaka.

Miloševićeva je ukazala da nije sigurna u iskrenost Vlade kada je u pitanju preraspodela krize i da zaposleni u pravosuđu trenutno nemaju ni osnovni kancelarijski materijal za rad. „Mi se radujemo se što su advokati počeli da rade, ali mi ne možemo da radimo jer nemamo papir i toner“.

Prema njenim rečima, zaposleni u pravosuđu ne žele mrvice i da se na njima štedi, dok drugi zaposleni u pojedinim javnim preduzećima dobijaju stotine hiljada dinara za godišnjicu rada.

Takođe je postavila pitanje zašto zaposleni u pravosuđu nemaju isti tretman kao i EPS ako im je poslodavac isti – Vlada Srbije.