Vanredna situacija u Topoli, Gornjem Milanovcu, Sjenici

Vesti 14. avg. 201718:22 > 22:22
Podeli:
Izvor: Pixabay

Vanredna situacija proglašena je danas u delovima opština Topola i Gornji Milanovac, koje je u subotu pogodilo nevreme s gradom. U Sjenici isto, ali povod drugi - suša.

U opštini Gornji Milanovac vanredna situacija proglašena je za sela Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje, objavljeno je na sajtu te opštine.

U Topoli je odlučeno da se proglasi vanredna situacija na delu teritorije te opštine zbog nevremena i grada koji su zahvatili sela Trešnjevicu, Šatornju, Vinču, Lipovac, Mitrovčić, Belosavce, Krćevac, Zagoricu i Bor.

Naročito su stradale plantaže jabuke, breskve, šljive i groždja kao i povrtarske kulture, objavljeno je na sajtu te opštine.

Vanredna situacija u delovima Topole i Gornjeg Milanovca proglašena je na predlog lokalnih štabova za vanredne situacije.

Na Pešteru presušili gotovo svi bunari

Opština Sjenica je zbog suše proglasila vanrednu situaciju u selima Karajukića Bunari i Bare.

Na Pešterskoj visoravni nekoliko nedelja nije bilo kiše, a zbog visokih temperatura presušili su gotovo svi bunari, dok žeđ preti žiteljima sela na kraju pešterskog vodovoda.

Komandant Štaba za vanredne situacije Sjenice Hazbo Mujović rekao je radiju Sto plus da trenutno nema precizne informacije koliko je ljudi i grla stoke ugroženo nestašicom vode i sušom.

„Ukoliko u narednim danima ne padne kiša biće ugrožena cela teritorija opštine Sjenica“, dodao je Mujović.