Gradonačelnik Vranja službenim autom na more?

Vesti 12. avg 201718:05 > 18:19
N1

Danima nakon što su vranjski mediji objavili da je gradonačelnik Vranja porodicu odvezao na letovanje službenim automobilom, ni gradonačelnik niti bilo ko od nadležnih na ove navode ne odgovara. Ako jeste, prekršen je Zakon, a urednik Vranjskih Vukašin Obradović ćutanje nadležnih takođe smatra zloupotrebom.

Novinari Vranjskih tražili su gradsku insigniu – na parkingu ispred opštine dok nije bilo gradonačelnika, nije bilo ni nje. Pokušavali su da dobiju zvaničnu potvrdu informacije, ali jedino u čemu su uspeli jeste da se gradonačelnik sa letovanja vratio posle samo tri dana.

Gradonačelnik se vratio, ali se na telefon ne javlja i ne odgovara na poruke. Njegov zamenik Nenad Antić, koji ima i funkciju koordinatora za integritet lokalne samouprave, kaže da ne veruje da je gradonačelnik koristio službenu insigniu za privatni put, a na pitanje da li to kaže jer je proverio činjenice, odgovara da se time nije bavio.

Nezvanično saznajemo da se slučajem bavio GO SNS na zatvorenoj sednici, ali i dalje ništa nije saopšteno. Ako je gradonačelnik zloupotrebio službeni automobil, po zakonu – zloupotrebio je službeni položaj.

Službenim autom na stranački skup, u vrtić po dete, gradskim automobilom na utakmicu omiljenog kluba, neki su od naslova prethodnih meseci. Nakon pitanja N1 upućenih Agenciji za brobu protiv korupcije o slučaju gradonačelnika Vranja najavljuju da će navode proveriti.