Gajić: Nezakonit nalog za plaćanje

Vesti 11. avg 201719:46 > 19:53
N1

Advokat Vladimir Gajić, koji je za predsednika Advokatske komore Beograda izabran 10. juna, saopštio je da je Banka Poštanska Štedionica AD Beograd nezakonito izvršila naloge za plaćanje advokata Jugoslava Tintora, "koji se lažno predstavlja kao predsednik Komore", objavljeno je na sajtu Advokatske komore Beograda.

„Na osnovu njegovog naloga, sa računa Komore prenet je na račun Advokatske komore Srbije iznos veći od 43 miliona dinara“, naveo je Gajić. 

On podseća da je račun Advokatske komore Beograda blokiran na osnovu stava banke da se izlaže reputacionom riziku i da bez odluke nadležnog suda neće izvršavati naloge kojim se raspolaže novcem.

„Sudske odluke nema, naprotiv, sudovi redom odbijaju predloge za izdavanje privremenih mera koje predlaže Tintor“, ukazao je Gajić. 

Gajić navodi i da mu nije poznato šta se u pravnom pogledu promenilo da bi Banka dopustila izvršavanje naloga za prenos novca beogradskih advokata na račun Advokatske komore Srbije, čijem predsedniku Dragoljubu Đorđeviću je pravosnažnom sudskom presudom Višeg suda u Beogradu zabranjena bilo kakva aktivnost iz nadleznosti predsednika komore advokata Srbije. 

„Kao predsednik Advokratske komore Beograda smatram da je na delu pljačka računa beogradskih advokata od neovlašćenih lica“, zaključio je Gajić, koji najavljuje borbu svim pravnim sredstvima.