MUP: Zatvorena Fabrika kartona, požar možda podmetnut

Vesti 11. avg. 201717:16 > 17:19
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zbog učestalih požara u "Fabrici kartona Beograd" doneta je odluka da se ona privremeno zatvori, kako bi se sprovela istraga, a postoje indicije da je požar podmetnut, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

„Zbog učestalih požara u „Fabrici kartona Beograd“ doneta odluka da se ona privremeno zatvori, odnosno izrečena je mera zabrane rada fabrike, da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu“, navodi se u saopštenju.

„Imajući u vidu da postoje indicije da je današnji požar možda i podmetnut, doneli smo odluku da se omogući nesmetana istraga kojom će rukovoditi nadležno tužilaštvo“ rekao je Marić.

U „Fabrici hartije Beograd“ na Adi Huji oko 11 časova došlo je do požara na deponiji kartona, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U požaru je povređen vatrogasac star oko 35 godina.

„Povređeni vatrogasac nema opekotina, udario ga je topli vazduh prilikom gašenja požara, ali je svestan i prevezen je u Urgentni centar“, rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa dvanaest vozila, navode iz MUP-a.

Izvor : N1

U požaru koji je 19. jula izbio u istoj fabrici povređeno je šest vatrogasaca i dvoje radnika „Kartonke“.

Vatrogasac Milan Rmuš, koji je bio povređen prilikom gašenja tog požara, preminuo je 31. jula na Vojnomedicinskoj akademiji.

Na VMA je preminuo i jedan povređeni radnik firme „Avala star“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovapodneli su 7. avgusta krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog nestručnog gašenja tog požara.