U požaru na Adi Huji povređen vatrogasac

Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

U “Fabrici hartije Beograd“ na Adi Huji oko 11 časova došlo je do požara na deponiji kartona, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Požar je loalizovan oko 17 sati. U požaru je povređen vatrogasac star oko 35 godina.

Povređeni vatrogasac nema opekotina, već ga je udario topli vazduh prilikom gašenja požara, naveli su u Hitnoj pomoći. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, vatrogasac, koji je dehidrirao tokom gašenja požara, nakon primljene infuzije zadržan je radi daljeg posmatranjana Urgentnom centru.

Požar koji je izbio oko 11 časova na Adi Huji je lokalizovan, a na njegovom gašenju angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa 12 vozila.

Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa dvanaest vozila, navode  iz MUP-a i dodaju da će uzroci požara biti naknadno utvrđeni.

Izvor : Tanjug/Dragan Kujundžić

Zbog učestalih požara u „Fabrici kartona Beograd“ doneta je odluka da se ona privremeno zatvori, kako bi se sprovela istraga, a postoje indicije da je današnji požar podmetnut, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.  

Podsetimo, u požaru koji je 19. jula izbio u istoj fabrici povređeno je šest vatrogasaca i dvoje radnika „Kartonke“.

Vatrogasac Milan Rmuš, koji je bio povređen prilikom gašenja tog požara, preminuo je 31. jula na Vojnomedicinskoj akademiji.

Na VMA je preminuo i jedan povređeni radnik firme „Avala star“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su 7. avgusta krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog nestručnog gašenja tog požara.