Odblokiran račun AKB, nadaju se kraju postizborne krize

Vesti 11. avg. 201711:02 > 11:07
Podeli:
Izvor: N1

Advokatska komora Beograda je obavestila javnost da je račun komore odblokiran i da je njenom predsedniku Jugoslavu Tintoru omogućeno da raspolaže novčanim sredstvima.

U saopštenju se navodi da se ovim potezom nadaju okončanju krize koja traje već puna tri meseca.

„Kako je Pošta Srbije u proteklom periodu dostavljala poštu isključivo predsedniku Jugoslavu Tintoru kome je sada omogućeno i raspolaganje novčanim sredstvima na računu, očekuje se da će svi zaposleni ubuduće izvršavati naloge legalnog rukovodstva izabranog na skupštini 13. maja 2017. godine, čime bi se u potpunosti normalizovalo funkcionisanje AK Beograda i definitivno okončala ‘postizborna kriza’ koja traje već puna tri meseca„, kaže se u saopštenju.

Advokatska komora Beograda je takođe saopštila da je zaključila sporazum sa Advokatskom komorom Srbije o uređenju međusobnih odnosa na osnovu kojeg su isplaćena sva dugovanja i okončani svi postupci.

„Na ovaj način stavljena je tačka na višegodišnji konflikt u odnosima dve komore, koje će ubuduće funkcionisati usaglašeno u zaštiti interesa advokature kao samostalne i nezavisne službe pružanja pravne pomoći i očuvanju njenog ustavnog položaja“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje predsednik AKB Jugoslav Tintor.