Novi bulevar dobija ime po herojima sa Košara

Vesti 11. avg. 201709:56 > 12:11
Podeli:
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će novoizgrađeni bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi dobiti naziv po herojima sa Košara, pošto je taj predlog dobio najveći broj glasova građana.

Putem aplikacije „Beokom servis“ građani su glasali za ime novog bulevara, saopšteno je iz Skupštine Beograda.

Mali je rekao da je predloženo 167 različitih imena i da je predlog da se novoizgrađeni bulevar nazove po herojima sa Košara dobio 1.150 više glasova od drugoplasiranog.

Beograđani su pokazali da ne zaboravljaju velike junake koji su dali život za otadžbinu, izjavio je Mali.

Da bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi ponese ime heroja sa Košara glasalo je 1.305 građana.

Među predlozima za naziv novog bulevara su se našla imena Vasilija Ostroškog, Nenada Bogdanovića, Branka Pešića, patrijarha Pavla, Milunke Savić, Mileve Marić Anštajn.

Građani sami da biraju projekte, Grad da finansira

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je najavio da će na jesen pokrenuti razgovore sa građanima o projektima za koje se oni zalažu, a koje bi finansirao Grad Beograd.

„Ono što je meni veoma važno, i to sam čuo nekoliko meseci unazad, da građani takođe žele i da učestvuju u odlučivanju na koji način i u koje projekte Grad Beograd ulaže novac. I to ćemo im dati i radimo na tome da napravimo jedan predlog da neki deo sredstava iz budžeta, videćemo koliko će to da bude, ne mogu da vam kažem u ovom trenutku, bude takav da kažemo ‘gospodo, imate milion, dva miliona evra, 100, 200 miliona dinara, recite u koje projekte biste vi kao građani Beograda želeli da investirate ovaj novac i mi ćemo o tome zajedno sa njima u toku jeseni da razgovaramo i preko opština i direktno u komunikaciji sa građanima i da taj deo budžeta koji izdvajamo za to upravo bude usmeren i realizovan u te projekte“.