Veliki deo Niša bez vode

Vesti 11. avg 201708:48 > 08:52
Podeli:
Izvor: Pixabay

Kvar na magistralnom cevovodu zbog kojeg su u četvrtak poslepodne bez vode ostali žitelji južnog dela Niša, otklonjen je, ali voda još nije stigla do svih potrošača.

Portparol Javno-komunalnog preduzeća „Naisus“ Zoran Ignjatović kazao je agenciji Beta da se voda postepeno pušta u sistem kako ne bi došlo do nove havarije.

„Očekuje se da do podneva vodu dobiju svi stanovnici druge visinske zone, a tokom dana i stanovnici treće i četvrte visinske zone“, kazao je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, „Naisus“ je poslao cisterne s pijaćom vodom koje kruže Mokranjčevom i Njegoševom ulicom, a ako se ukaže potreba, u taj deo grada biće upućene i dodatne cisterne. Ignjatović je rekao da nije postojala nikakva mogućnost da se obezbedi normalno vodosnabdevanje za vreme sanacije kvara pošto se radi o magistralnom cevovodu velikog prečnika koji vodom snabdeva rezervoare u drugoj, trećoj i četvrtoj visinskoj zoni.

On je kazao da se najnovija havarija dogodila na Gabrovačkom putu kod stare ciglane, na skoro istom mestu na kojem se i pre mesec dana dogodilo veliko pucanje cevi.

Kako je objasnio, reč je o terenu na kojem se nekada zemlja dosta kopala, tako da je zemljište porozno i podložno sleganju, usled kojeg dolazi do pucanja cevi.

Kvar na cevovodu je otklonjen oko dva sata iza ponoći.