Izvršitelj odredio sebi 400.000 dinara nagrade, sud odlučuje

Vesti 09. avg. 201719:48 > 20:10
Podeli:
Izvor: N1

Priča o javnom izvršitelju iz Niša koji je sebi odredio skoro 400 hiljada dinara nagrade za upešnost posla, ima sudski epilog.

Sud će utvrditi da li će taj iznost biti smanjen i koliko će Nišlije Jelena Perović i njen brat Dušan Miladinović morati da plate izvršitelju za to što je sproveo postupak. Njima je restitucijom vraćen lokal u širem centru Niša, čiji su deo morali da otkupe od Grada.

Jelena Perović kaže da je očekivala visoke troškove, ali ne i da ukupan iznos bude skoro pola miliona dinara, a nagrada 396 hiljada, kad već moraju da otkupljuju svoju imovinu, čime im je treći put država nanela štetu.

Izvršitelji u tome ne vide svoju odgovornost, pisanja medija o ovom slučaju nazvali su brutalnim i objašnjavaju da postupaju u skladu sa zakonom i propisanim tarifama.

„To je uobičajena zakonska procedura, još jedanput da kažem razume s ljudskog aspekta poverioce, oni su naslednici, dobili su imovinu koja im je nekad oduzeta, ne u celosti, moraju da snose troškove, al to tako jeste, zakon tako propisuje i sam postupak restitucije i sam postupak deobe jednostavno to nije moja dobra volja da li hoću da poštujem ili ne te odredbe“, kaže javni izvršitelj Nebojša Spasojević.