Novo rešenje suda – Radonjić i Romić u kućnom pritvoru

Vesti 09. avg. 201713:15 > 13:20
Podeli:
Izvor: Fondacija Slavko Ćuruvija/Predrag Mitić

Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku o određivanju kućnog pritvora optuženim za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću.

Nedavno je Apelacioni sud ukinuo to prvo rešenje zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, odnosno jer je izreka rešenja bila „nerazumljiva i protivrečna sama sebi, kao i razlozima rešenja“.

Branilac Radonjića i Romića, advokat Zora Dobričani Nikodinović potvrdila je za N1 da je novo rešenje doneto 7. avgusta i da njeni klijenti ostaju u kućnom pritvoru.

I na novo rešenje tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Specijalni sud je 6. jula doneo ukinuto rešenje kojim je posle tri i po godine, ukinuo pritvor nekadašnjim pripadnicima Drzavne bezbednosti Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo.

Pritvor, u kom su bili od hapšenja 13. januara 2014. godine zamenjen im je tada blažom merom – kućim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Pored njih u ovom slučaju za ubistvo Ćuruvije optuženi su i nekadašnji šef DB-a Radomir Marković i pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.