Pri kraju izgradnja Centra za inovativno preduzetništvo

Vesti 09. avg. 201712:14 > 12:18
Podeli:
Izvor: Tanjug / Vanja Keser

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je obišao radove na izgradnji Centra za inovativno preduzetništvo u Nišu, koji će zvanično biti otvoren u septembru.

Popović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su radovi pri samom kraju i da će ovaj centar u okviru Elektronskog fakulteta vrlo brzo otvoriti vrata za prve mlade inženjere, saopštilo je Ministarstvo.

Centar će se prostirati na 650 kvadrata, u njemu će biti smeštene „start ap“ kompanije i biće uređen po najvišim svetskim standardima, naveo je Popović.

„Siguran sam da će mladi biti ponosni na ovaj prostor koji će im omogućiti da ostanu u svom gradu i u njemu stvaraju svoju budućnost, a time i budućnost Niša i čitave Srbije“, istakao je Popović i naglasio da je ovo tek početak ulaganja Vlade Srbije u inovacije i tehnološki razvoj u Nišu.

On je poručio da je otvaranje centra velika šansa za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije.

„To je šansa da Niš nastavi tradiciju grada koji je uvek bio poznat kao centar inovacija i tehnologija ne samo u Srbiji“, zaključio je Popović, koji je radove obišao sa dekanom Elektronskog fakulteta u Nišu Draganom Jankovićem.