Podneta krivična prijava protiv bivšeg upravnika Nove Skele

Vesti 08. avg. 201719:48 > 20:00
Podeli:
Izvor: N1

Nakon tužbe za mobing, napetost između uprave i radnika zatvora "Nova Skela" u Padinskoj skeli kulminirala je krivičnom prijavom.

Sindikat pravosuđa Srbije podneo je prijavu protiv Milana Pavlovića, bivšeg upravnika Kazneno popravnog zavoda Beograd i sadašnjeg zamenika upravnika Specijalne zatvorske bolnice, zbog krivičnog dela nesavestan rad u službi.

Radnici tvrde da im, po nalogu Pavlovića, u periodu od 2012-2015 godine nisu isplaćivani troškovi za prevoz. Donete su i prve pravosnažne presude, koje su blokirale račun zatvora “Nova Skela”, a očekuju se i presude za svih 90 tužbi.

Prethodno je 114 stražara protiv Pavlovića podnelo i tužbe za mobing i taj proces je u toku.

“Ono što mi još hoćemo s ovom krivičnom prijavom da testiramo našeg poslodavca. Na našu žalost, naš polodavac je i vlast, pa kad uputimo kritike poslodavcu kritikujemo i vlast, mada verujem da će nam poslodavac biti zahvalan što ukazujemo na ovakve ljude koji krše zakon jer se svi zaklinju u vladavinu prava, a s druge strane ova krivična prijava biće test, da vidimo da li ima nedodirljivih ili ih nema”, poručula je u Danu uživo TV N1, Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije.