Juniorski prvaci Evrope u košarci gosti Novog dana

Vesti 08. avg. 201715:00 > 20:17
Podeli:
Izvor: N1

Manje od mesec dana pre nego što seniorska košarkaška reprezentacija Srbije počne nastup na Evropskom prvenstvu sa ambicijom da posle osam godina osvoji medalju, mladi košarkaši došli su do zlata na juniorskom prvenstvu Evrope. Gosti Novog dana biće mladi reprezantivci Marko Pecarski i Vuk Vujić, kao i selektor nacionalnog tima Vlada Jovanović.

„Treba nam ljubaznost – san jednog desetogodišnjaka“ naziv je izložbe na kojoj će večeras biti prikazani radovi Farhada Nurija iz Avganistana. Ovaj desetogodišnji dečak iz Avganistana osam meseci sa porodicom boravi u Beogradu, kao jednoj od stanica na putu u zapadnu Evropu. Svojim crtežima Novaka Đokovića, Anđeline Džoli, Angele Merklel proslavio se u izbegličkom kampu u Krnjači i dobio nadimak „mali Pikaso“. Pred otvaranje svoje prve izložbe on je gost Novog dana. Sa nama je i Anita Malev iz Fondacije za izbeglice koja organizuje ovu izložbu.
Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je u ponedeljak da su rezerve krvi smanjene i da trenutno raspolaže dvodnevnom rezervom, kao i da je krv svih krvnih grupa u deficitu, posebno krv A pozitivne i 0 pozitivne krvne grupe, kao i krv svih Rh negativnih krvnih grupa. Uživo iz Instituta javlja se naša reporterka Marija Antić.
U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“, u drugoj polovini avgusta u Požegi će boraviti 35 mladih dokumentarista iz 21 zemlje, koji će u okviru 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija 2017 i 7. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma Interdoc 2017 učestvovati u produkciji dokumentaraca, odnosno prisustvovati predavanju iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma. Tim povodom nas gost je Dejan Petrovic, organizator festivala.