Mirović: Zgrada RTV-a jedan od najvažnijih projekata

Vesti 07. avg. 201714:51 > 14:57
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine, koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. jedan od najvažnijih projekata u Vojvodini.

On je tokom obilaska radova na rušenju zgrade RTV na Mišeluku kazao da se realizacija prve faze radova, odnosno raščićavanje ostataka ruševina, uspešno sprovodi. Prema njegovim rečima, očekuje se da će otklanjanje ostataka zgrade biti završeno i pre dogovorenog roka od 120 dana.

On je ocenio da će ovim projektom Vojvodina preuzeti primat i u oblasti javnog informisanja. Mirović je najavio i vraćanje objekta „Studio M“ u centru grada u vlasništvo Pokrajine za potrebe institucija kulture. 

Zgrada RTV na Mišeluku u Novom Sadu srušena je u NATO bombardovanju 1999, od kada ta medijska kuća ima problema s prostorom i koristi iznajmljene prostorije na četiri lokacije u gradu. 

Izvor : Tanjug/Jaroslav Pap

Istraživačko analitički centar VOICE ranije je objavio da se u postupcima vezanim za izgradnju zgrade RTV već dešavaju problemi. Posebno ih je bilo na tenderu za izvođača radova na uklanjanju objekata, na kojem je dva puta bila uložena žalba Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Problemi su postojali i na tenderu za odabir stručnog nadzora nad poslovima uklanjanja ruševina, na kojem je dva puta odabran ponuđač, pa su i te odluke dva puta završile pred nadležnom komisijom, izvestio je VIOCE.