Romi teško do zaposlenja – odbijani, uz različita opravdanja

Vesti 06. avg. 201718:07 > 18:14
Podeli:
Izvor: N1

Nevladina organizacija Romag, koja se bavi problemima sa kojima se susreće romska manjinska zajednica u Srbiji, objavila je uznemirujuće podatke. Na svojoj fejsbuk stranici saopštili su rezultate istraživanja, po kojima su Romi bili podobni za određene poslove, sve dok se nije saznala njihova etnička pripadnost.

Tada su, redom, odbijani, uz različita opravdanja. Aktivisti tvrde da je to česta pojava, jer država ne radi skoro ništa.

Kada se M.N. telefonom javio na oglas za posao u preduzeću koje se bavi špedicijom, oduševljeni vlasnik odmah mu je ponudio posao, prezadovoljan njegovom biografijom. Kada se, po dogovoru, sutradan javio na posao, dočekala ga je prvo preneražena sekretarica, koja mu je rekla da očekuju izvesnog M.N. – objavila je na fejbuku nevladina organizacija Romag.

…M.N. je odgovorio da je on taj mladić, na šta je sekretarica rekla da sačeka malo da „vidi da li je direktor došao na posao… Direktor je naizgled srdačno primio M.N. ali mu je rekao: „Na žalost, u međuvremenu se javio jedan kandidat sa boljim preporukama, pa smo odlučili da primimo njega. Žao mi je, da ste ostavili broj telefona javili bi vam da ne dolazite uzalud“. Kada se vratio u kancelariju Romaga ponovo je pozvao istu firmu gde su mu rekli da je mesto vozača još nepopunjeno i da može da dođe na posao“, navela je organizacija Romag.

Ovo je jedna od tri identične situacije koje su se ponovile u kafiću i lancu brze hrane, navode u Romagu rezultate svojih istraživanja. U nevladinoj organizaciji Jednakost kažu da je takvo ponašanje često.

Postoji visok stepen predradsuda kod poslodavaca i programi i mere su napravljeni od onih koji takođe imaju predrasude pa se one dalje ponavlaju“, kaže Jovana Vuković iz NVO Jednakost.

Prethodne vlasti su, tokom dekade Roma, pokušale da reše problememe. Ispostavilo se da je to bilo samo na papiru, jer je statistika nešto bolja samo u obrazovanju i zdrastvu, dok je u oblastima stanovanja i zaposlednja pogoršana. Sada je pokrenut projekat otvorenih vrata za sve koji sumnjaju da su zrtve diskriminacije – na dva sata svakog prvog četvrtka u mesecu.

Međutim nejasno je čemu taj projekat uopšte služi, jer građani o njemu nisu obavešteni, a sporni su i njegovi dometi. Kako kažu u ministarstvu za rad, služi da se identifikuju problemi i potraži rešenje.

Na primer ukolio je neka osoba koja je diskriminisana zbog etničke pripadnosti i dolazi kod nas i traži da se reši njen problem, mi ćemo je svakako uputiti, pronaći način kako da se reagujue. Međutim možemo videti da možda nešto u sistemu postoji neka mogućnost za neko bolje rešenje“, navodi savetnica u sektoru za antidiskriminacione politike i unapređivanje roidne ravnopravnosti Mira Marjanović.

Nadležno ministarstvo pripremilo je strategiju za borbu protiv diskriminacije, ali u njoj, o ključnim problemima, nije napisano skoro ništa, kažu u Jednakosti.

Umesto da se sav napor usmeri ka uzrocima i otklanjanju diskriminacije koja postoji, o tome se najmanje priča i kad pogledamo novu strategiju, zapošljavanju je posvećeno najmanje pažnje, na samo nekoliko strana i na tih nekoliko strana se samo identifikuju problemi i ne nude se smernice kako to rešavati“, objašnjava Jovana Vuković.

U minsitarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku su još u četvrtak više puta ponovili da će istog dana obezbediti adekvatnog sagovornika, ali se nakon tih obećanja, do danas, nisu javili. Samim tim izostala su konkretna objašnjenja – sta država zapravo radi da umanji diskriminaciju, čemu projekti koji se naprave ustvari služe i zbog čega se gotovo ništa nije poboljšalo kada je diskriminacija Roma u pitanju.