Selaković: Donećemo deklaraciju sa RS o opstanku nacije

Vesti 04. avg. 201720:25 > 20:38
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Jaroslav Pap

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da su na sastanku sa predsednikom Srbije i predstavnicima Srba iz regiona razgovarali o donošenju zajedničke deklaracije Srbije i Republike Srpske o delovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

„Radićemo vredno na tome više od tri meseca i negde oko 25, 26. novembra ćemo izaći sa time kao jednom vrstom deklaracije i našeg nacionalnog programa“, rekao je Selaković za RTS.

On je kazao da je važna tema na sastanku bio i „mnogo veći doprinos Srbije i njenih institucija, Vlade i ministarstava na poboljšanju izučavanja srpskog jezika i kulture među Srbima u okruženju i Srbima u drugom delu naše dijaspore“.

„To je stožer očuvanja srpske nacionalne svesti i nacionalnog bića“, rekao je Selaković.

Selaković je dodao da već treću godinu zaredom Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju proterivanje Srba u hrvatskoj vojnoj-policijskoj akciji „Oluja“ i da je zbog toga „jača srpska reč koja govori šta se desilo avgusta 1995. godine i koja kazuje da Srbija nikome neće dozvoliti da slavi plač srpske dece“.

„Ove godine u Kninu na njihovoj zvaničnoj proslavi se neće pojaviti nijedan strani ambasador i oni neće da dolaze na slavlje nad srpskom propašću i ubistvima srpske dece“, kazao je Selaković.