Pašalić: Slučaj Savamala pravno i faktički završen

Vesti 31. jul. 201723:21 > 23:23
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Novoizabrani zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je slučaj Savamala "pravno i faktički" završen i da je na nadležnima da obaveste javnost o svojim postupanjima i rezultatima.

Pašalić je za list Danas kazao da je njegov prethodnik na funkciji ombudsmana okončao slučaj Savamala, kao i postupak u slučaju „Parada ponosa“, kada su pretučena braća predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, ali i da nije pokrenuo postupak u slučaju „Helikopter“.

„Postupak ‘Parade ponosa’ okončan je pre mog stupanja na dužnost upućivanjem preporuka nadležnim državnim organima. Javnost je detaljno upoznata sa nalazima zaštitnika građana, ali i godišnjim izveštajem koji je dostavljen Skupštini Srbije i gde je ovaj slučaj naveden kao jedan od primera u kome nije postupljeno po upućenim preporukama“, kazao je ombudsman.

On je najavio da će na mesečnom nivou uvesti Dan zaštitnika građana kada će direktno razgovarati sa građanima o njihovim problemima.

„Pravnici u prijemnoj službi zaštitnika primaju građane svakog dana, ali oni ponead žele da vide i rukovodioca institucije i da njemu predstave svoje probleme. Direktan kontakt građana i ombudsmana može samo ojačati poverenje u ovu instituciju, što mi je jedan od zacrtanih ciljeva“, kazao je Pašalić.