Tripić: Opozicija će na izborima u Beogradu pokazati zrelost

Vesti 30. jul 201712:36 > 12:40
N1

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tamara Tripić izjavila je da veruje da će na predstojećim beogradskim izborima opozicija pokazati zrelost i da će ući u neku vrstu višeslojne saradnje, iako postoje ciljevi oko kojih nisu kompatibilni.

„Jasno je da je većinsko rasploženje građana Beograda za promenu režima“, rekla je Tamara Tripić za list „Kurir“.

Ona je kazala da opozicija stalno razgovara i da je važno da građanima ponude „više od vezivanje različitih zastava istim kanapom“, odnosno da im ponude ideju Beograda i Srbije kao odgovornih državnih aparata koji će raditi za građane, a ne za fotelje.

„Mi smo taoci despota i dužni smo građanima ideju jačanja institucija da više nijedna generacija ne zavisi od karaktera ličnosti prvog čoveka u državi“, rekla je potpredsednica DS.

 Istakla je da se tokom dogovora opozicije, koji mogu podrazumevati više nivoa, moraju uvažiti nepremostive razlike koje postoje među njima, kao i nekompatibilni ciljevi i postojanje „opozicije u opoziciji“.

„Verujte da će svako na toj listi koga predloži DS biti bolji od svih Vesića i Malih koji vladaju Beogradom. Na beogradske izbore izlazimo sa vizijom kakav Beograd je po meri Beograđana, jer Beograd nisu samo ulice, fontane i betonski blokovi, Beograd čine pre svega ljudi“, kazala je Tamara Tripić.

DS promoviše, kako navodi, slobodu različitosti, jer različiti pristupi vode i boljim rešenjima, a ugao gledanja na problem ne mora da podrazumeva žaljenje za različitim ciljevima.