Predsednik AKS: Advokatura više neće ćutati

Vesti 19. jan 201518:04 > 18:08
Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je da će advokatura prestati sa protestom kada izmene Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona stupe na snagu i poručio da advokatura više neće ćutati.

Đorđević je novinarima u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o izmenama Zakona o javnom beležništvu,podsetio na odluku AKS da nije primereno da se protest odblokira dok su na snazi važeće odredbe tog zakona.

Upitan da li će insistirati na utvrđivanju odgovornosti zbog situacije koja je nastala, Đorđević je naveo da je AKS već insistirala na tome i da je poznato da se traži ostavka ministra pravde Nikole Selakovića.

„Odluka Skupštine AKS je poznata, i dalje se zahteva ostavka ministra pravde, ali to ne predstavlja razlog da mi nastavimo sa obustavom rada“, prokomentarisao je on.

On je dodao da je AKS zadovoljna, pre svega što će pravosuđe biti odblokirano i da izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona predstavljaju najveću dobit za građane.

„Pred advokaturom se nalazi još mnogo posla, advokatura više nikada neće ćutati i advokatura u svakom slučaju, ne samo da želi već će i učestvovati u svim zakonskim projektima i njen glas će se u budućnosti čuti veoma jasno“, poručio je Đorđević.