Vladeta Kostić novi gradonačelnik Gračanice

Vesti 18. jan. 201520:10 > 21:14
Podeli:
Izvor: Tanjug

Srpski član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo rekao je da je prema preliminarnim rezultatima kandidat G.I. Srpska Vladeta Kostić osvojio 64,9 odsto, a Nenad Rašić iz Progresivne demokratske stranke 31,5 odsto glasova na vanrednim izborima za gradonačelnika Gračanice.

Prema njegovim rečima, za Kostića je na današnjim lokalnim izborima glasalo 4.614, a za Rašića 2.241 birača od ukupno 20.229 birača upisanih u birački spisak opštine Gračanice.

Vladeta Kostić kaže da je ovo pobeda kontinuiteta Građanske inicijative Srpska i da će se nastaviti sa daljim aktivnostima vezano za ono što čeka Srbe, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i njegov rad kao gradonačelnika opštine Gračanica.

Na glavnom putu opštine Gračanica okupio se veliki broj Srba sa srpskim zastavama, koji slave pobedu Vladete Kostića.

Nikakvih problema tokom glasanja nije bilo, a očekuje se da pre ponoći Centralna izborna komisija proglasi preliminarne rezultate izbora.

Đurić čestitao Kostiću na izboru za gradonačelnika

Pre nego što ej CIK saopštio rezultate, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Vladeti Kostiću izbor za gradonačelnika Gračanice i poručio mu da uvek može da računa na na pomoć i podršku Kancelarije i njega lično.

“Na ovu dužnost dolazite u izuzetno osetljivom i teškom trenutku, a mandat koji je pred Vama tražiće mnogo snage, političke mudrosti i ispravnih odluka“, istakao je Đurić.

Đurić je naglasio da je siguran da će Kostićevo znanje i lične vrline koje poseduje, učiniti da uspešno odgovori na sve izazove.

“Želim Vam da, kao i do sada, Vaš prepoznatljiv i uspešan rad usmerite na dobrobit srpskog naroda i svih građana Gračanice, koja je svetionik srpstva na centralnom Kosmetu. Na pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i moju lično, uvek možete da računate, naveo je Đurić u čestitki.