VMA: Jedan vatrogasac životno ugrožen

Vesti 19. jul. 201714:22 > 15:51
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zastupnik načelnika Vojno-medicinske akademije (VMA) Miroslav Vukosavljević izjavio je da su od osam povređenih muškaraca u požaru u fabrici kartona na Adi Huji dvojica zadobila teške telesne povrede, a jedan od njih je i životno ugrožen.

Vukosavljević je novinarima rekao da je na VMA primljeno osam povređenih, od kojih šestorica vatrogasaca i dva radnika fabrike.

Prema njegovim rečima, najteže je povređen jedan vatrogasac koji ima 60 odsto opečenih površina na telu, ali su mu uspostavljene vitalne funkcije.

„Drugi pacijent je teško povređen. Reč o opekotinama dubokog stepena. Čini se sve što je moguće da se oni održe u životu“, rekao je on i dodao da je u pitanju radnik fabrike koji je angažovan na poslovima zaštite od požara.

Vukosavljević je rekao da ostalih šestoro povređenih ima lakše povrede i da se očekuje da posle opservacije budu pušteni na kućno lečenje.

Stefanović i Mali obišli povređene vatrogasce

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se u fabrici dogodila „eksplozija ugljenih čestica koje su procurile“.

„Jedan pripadnik MUP-a je u teškom stanju. Ovo pokazuje koliko su složeni zadaci koje vatrogasno-spasilačka jednica i drugi pripadnici MUP-a izvršavaju svakodnevno. Učinićemo sve da pomogneno oporavak povređenih i da pomognemo njihovim porodicama“, rekao je on.

Ministar je ukazao da vatrogasci leti dnevno imaju i po 100 intervencija.

Stefanović je rekao da su on i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli deo pripadnika vatrogasno-spasilačke jednice koji su povređeni tokom eksplozije i požara, ali da neke nisu mogli da posete zbog složenosti povreda.

Mali je rekao da, kao komandant Štaba za vanredne situacije glavnog grada, apeluje na sva preduzeća da prođu kroz procedure i sisteme bezbednosti kako bi bili spremne da preventivno reaguju i spreče eventualne požare.